ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΟΥΛΑΚΗ

Η Άρτεμις Τουλάκη είναι Οινολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι υποψήφια Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οινολόγος επί σειρά ετών στην εταιρεία ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, αλλά και στο ιστορικό συνεταιριστικό οινοποιείο του ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. Σήμερα πιλοτάρει την δικιά της εταιρεία, την Wineconsulting, που υποστηρίζει οινολογικά αλλά και εργαστηριακά οινοποιεία σε Ελλάδα και Κύπρο ( Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη,Οίνου Γη –Κτήμα Βασιλειάδη, Κτήμα Στεργίου, Βεγορίτις, Οινοποιείο Σπυρόπουλου, Ε. Τσάνταλης Α.Ε, Έλοινος Α.Ε.-Οινοποιείο Ταραλά, In Vino Estate, Νάκος Α.Ε. Οινοποιείο Κλωνά, Konstantin-Evangelo, Οινοποιείο Τσιρόπουλου, Κτήμα Μπίσκα, Κτήμα Ακριτίδη, Οινοποιείο Παρτσάλη, Οινοποιείο Πολυχρός, Οινοποιείο Καλπαϊδη, Κτήμα Πάντου, Κτήμα Πετριδη, Ε. Ταζογλίδου ,Οινοποιείο Μπελίδη κ.α.)

Το όνομα της έχει συνδεθεί με την δημιουργία πολλών επώνυμων ελληνικών κρασιών, με την παραγωγή αφρωδών οίνων αλλά και την διαρκή προσπάθεια ανάδειξης της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Οίνοι που φέρουν την οινολογική της υπογραφή, έχουν αποκομίσει εκατοντάδες βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Στην Φλώρινα όπου ζει, έχει δημιουργήσει με μεγάλη επιτυχία, μαζί με τον σύζυγο της Κοσμά Ρούφα , την Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης, μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια, με στόχο την επικοινωνία του κρασιού και της γαστρονομίας στο καταναλωτικό κοινό. Μητέρα του Νικόλα και του Κωνσταντίνου που την ακολουθούν ανελλιπώς στα οινολογικά της ταξίδια.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις υπηρεσίες μας.

+30 6947 124947